De schedel met licht: Yaga-remedies

'Even if you know how it's done, it's still magic.' (Terry Pratchett)

Naast 'gewone' kruidenmedicijnen maak ik kruidenremedies van wilde planten, zoveel mogelijk uit mijn eigen buurt.
(Als je ooit van bloesemremedies hebt gehoord: die zijn vergelijkbaar, maar net even anders , zie hieronder*.)

 

Kruidenremedies zijn geen medicijn in de gewone betekenis: ze werken niet direct op lichamelijke klachten, maar werken op je emoties, beperkende patronen en overtuigingen, trauma's  en daardoor ontstane chronische angsten. Ze versterken je eigen intuïtie: ze zijn als het soort schedel van de Baba Yaga, met licht er in: die kant op, dáárheen.

 

Ze werken door de energie van de plant. Deze wordt tijdens het maakproces door het water opgenomen en daarna verdund en aangelengd met alcohol voor preservering. De verdunning zorgt ervoor dat de intelligentie en energie van de plant jou kan leren hoe je met bepaalde dingen om kunt gaan. De remedie glipt als het ware tussen de kieren van je onderbewuste door, zodat het daar haar werk kan doen.

 

Er kan van alles boven komen drijven, maar dat is de bedoeling. Houd je dit niet tegen en vlucht je niet weg, dan lost er van alles op. Je brein maakt nieuwe verbindingen, nieuwe paden.  Dat vervolgens je lichaamscellen zich gaan herschikken en menig lichamelijk symptoom spontaan verdwijnt, is vrij logisch, als je het goed beschouwt. Want je bent een geheel dat je niet uit elkaar kunt schroeven, ook al zou je het willen. Hoe iedere remedie uiteindelijk uitwerkt, is niet te voorspellen en voor ieder mens anders. De beschrijvingen bij de remedies zijn daarom globaal welke kant op ze uitwerken.

 

Ze zijn bijzonder geschikt voor (hoog-)gevoelige mensen en kinderen, voor wie normale medicijnen of kruidenpreparaten al snel te sterk zijn. Zij pikken de de subtielere energie van planten snel op.

 

Het is geen abracadabra, geen placebo, en je hoeft er niet in te geloven om ze te laten 'werken'.
Ze helpen ook bij dieren, dus dat spreekt voor zich.

 

Dosering: 1-3x daags 1-3 druppels onder of op je tong. Minder mag ook, bv 1x per dag of week.
Je kunt stoppen wanneer je interesse verdwijnt of je het vergeet. Dat klinkt vreemd, maar dan heb je het blijkbaar niet meer nodig, óf je moet het in kleine stappen doen en deze stap is nu eerst genoeg óf de remedie was om te beginnen niets voor jou.

 

Deze remedies zijn veilig voor iedereen, jong en oud, mens en dier. Ze lopen reguliere medicijnen niet in de weg (je kunt ze dus tegelijk nemen) en ze werken niet verslavend.  Elk flesje bevat zo'n 220 druppels / 10ml.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Anne (woensdag, 15 juni 2022 09:14)

  Dus ze kunnen wel lichamelijke klachten verminderen?

 • #2

  Thee met Baba Yaga (vrijdag, 17 juni 2022 11:53)

  Ja, vaak verdwijnen lichamelijke symptomen wel degelijk!

  (maar die medicinale informatie mag ik er van de nederlandse regering (lees: de ijzersterke lobby van de farmaceutische industrie) niet bijzetten, want zij zijn een beetje bang voor yaga's en kruiden, vooral in hun beurs-gedeelte; stel je voor dat mensen hun gezondheid in eigen handen gaan nemen!)