Kruidenremedies en Thee, gemaakt met wilde planten uit bos en zee
&
Yaga-patronen en handgesponnen wol om zelf te breien.
Vragen?  Neem contact op.


Kruidenremedies en thee

Baba Yaga remedie

'Ik ben de mossige bomen, en het vuur in de haard'.  De Baba Yaga remedie laat je de verzinsels zien die je jezelf vertelt (of laat vertellen) en geeft een ouder verhaal in een trager ritme: het ritme van een oud bemost bos, van hout dat langzaam maar sterk groeit. Laat je obstructies zien: dat wat je tegenhoudt om gewoon jezelf te zijn, zonder aangeleerde troep. Oude trauma's die als stenen de boel verstoppen, worden losgewoeld, langzaam, langzaam, zodat je het kunt bijhouden en niet in de stress schiet. Oude emotionele wonden gaan eindelijk helen, en je wordt zoals je bedoeld bent, zonder flauwekul en onvolwassen drama.

 

1-3x daags 1-3 druppels, onder de tong

 

ingr:  essentie van mos, hars en spar, water, wodka of whisky, (afhankelijk van voorraad)

 

pipetflesje 10 ml, brievenbuspost


€7,50

Donkere Bos remedie

Donkere Bos remedie brengt de essentie van een zwam, een mos en een plant samen. Ze groeien alle drie in, op of onder bomen, voeden elkaar en communiceren met elkaar, zodat ze samen alles buiten kunnen houden wat hun samenhang en geheel bedreigt. Deze remedie verdrijft wat niet bij je hoort, alle ongein, alle onzin, alle vreemde invloeden van buiten die je vergiftigen. Je botten, je wezenlijke ik, je afweer, alles wat jou als mens overeind houdt, wordt versterkt en bevestigd: dit ben jij. Geeft inzicht, als een schedel met brandend licht in het donker, die zegt: daar heen, die kant op. Dit hoort bij je, en dit niet.

 

1-3x daags 1-3 druppels, onder de tong NIET  GEBRUIKEN ALS JE ZWANGER BENT

 

ingr:  essentie van lakzwam, baardmos en bosvaren, water, wodka of whisky, (afhankelijk van voorraad)

 

pipetflesje 10 ml, brievenbuspost


€7,50

 

 

 

Blaaswier remedie

'Ik ben de wilde storm, die raast over de luchtkastelen op de kust. Ik ben het zoute water, dat geeft en dat neemt. ' Blaaswier (Zee-eik) is taai. Soepel wuift ze mee met de golven van de zee, en wordt zelfs met storm zelden losgescheurd van de rotsen. Bij eb valt ze droog, maar ze verdraagt deze tijdelijke droogte makkelijk: bij vloed zuigt ze zichzelf weer vol water. Blaaswier geeft flexibiliteit, taaiheid en ankering. Laat je soepel meebuigen met de stormen en de getijden van het leven.  'Dans met mij, beweeg met mij: flexibel, nat, droog, vol, leeg. Ik ben het kruid van de zee, ik ben de droom van de oceaan'.

 

1-3x daags 1-3 druppels, onder de tong

 

ingr:  essentie van wild blaaswier uit de waddenzee, water, wodka of whisky, (afhankelijk van voorraad)

 

pipetflesje 10 ml, brievenbuspost


€7,50

 

 

 
Smeerwortel remedie

De Symphytum is de Oude Heler onder de wilde planten: een saturnaal kruid dat weggestopte ('verdwenen') delen en emoties van jezelf, die door trauma niet bereikbaar waren, weer bovenbrengt en samenvoegt. Voor het zingen boven de beenderen, voor het weer tot leven wekken van je hele zelf. Bouwer van sterk bloed.

 

1-3x daags 1-3 druppels, onder de tong

 

ingr:  essentie van russische smeerwortel (bloem), water, wodka of whisky, (afhankelijk van voorraad)

 

pipetflesje 10 ml, brievenbuspost


€7,50

Lunaria remedie

De Lunaria annua is de plant van transities: van onooglijk, rafelig onkruidachtig plantje naar een felpaarse bloem naar prachtige maanvormige zaadlobben. Ga je als vrouw door de verschillende stadia van puberteit, moederschap of menopause, dan kun je nog al eens aan je eigen (nieuwe) gedachten twijfelen of jezelf klein houden door in het oude te blijven hangen.  Lunaria remedie helpt je bij deze transities.

 

1-3x daags 1-3 druppels, onder de tong

 

ingr: essentie van wilde lunaria annua, water, wodka of whisky (afhankelijk van voorraad)

 

pipetflesje 10 ml, brievenbuspost


€7,50

Baba Thee

Een oeroud theemengsel, zo uit het bos: aromatische spartoppen met een kruid van het seizoen* , door onze voormoeders al gebruikt voor het versterken van het gemoed en het gestel. Brengt je weerstand op peil.

 

*momenteel wilde vlierbloesem

 

papieren zakje met genoeg voor 4-6 koppen thee

 

briefpost

 

€ 2,50

 

 

 

 

 

 Yaga-patronen & handgesponnen wol

Cailleach

Dit patroon voor de gestreepte Yaga-handschoenen zonder vingers beschrijft een gemiddelde maat voor volwassenen en is makkelijk aan te passen aan je eigen handen. Wordt in het rond gebreid op sokkennaalden 3½-4

 

Prijs €3,50
geen verzendkosten
PDF patroon via de email

 

Yaga-vestje

Dit korte vestje kun je goed dragen over een jurk, tuniek of shirt met lange mouwen. Voor de sluiting kun je knopen of koordjes (met of zonder) kwastjes kiezen. Het vestje is helemaal naadloos en wordt gebreid op 2 gewone breinaalden (6-6½), dus niet rond.

 

Prijs €5
geen verzendkosten
PDF patroon via de email

Stoarmwyn trui

Deze eenvoudige trui is mijn eigen favoriete basistrui die ik steeds maar weer brei, voor mezelf, mijn volwassen kinderen en mijn pubers. (maat S t/m XL). De trui heeft een boothals, raglanmouwen en wordt naadloos in het rond gebreid van boven naar beneden,  op naald 5.

 

Prijs €5
geen verzendkosten
PDF patroon via de emailMystical Earthling

Deze gekabelde Hoody is perfect te dragen bij een dikke trui, vest of jas die geen muts heeft. Je kunt de Hoody aan je jaskraag bevestigen met knoopjes, zodat je nek beschermd wordt tegen wind en kou, of los dragen op je hoofd of rond je schouders. Met een mooie kabelrand. Naald 6½.

 

Prijs € 5
geen verzendkosten
PDF via de email

 

Crofter's Hap

Crofter's Hap is een zeer eenvoudig patroon dat wordt gebreid in ribbelsteek. Ik gebruikte voor de omslagdoek mijn handgesponnen texel wol, om een grove, warme structuur te krijgen, maar je kunt elke soort garen en elke naalddikte gebruiken die je wilt

Download
Gratis download
Crofter's Hap NL.pdf
Adobe Acrobat document 352.8 KB

Dreamwalkers

Deze grofgebreide beenwarmers met een eenvoudige kabel in de boord worden van zijkant naar zijkant gebreid, dus niet van beneden naar boven. Geschikt voor elke naalddikte en elk soort wol.

Download
Gratis download
DreamWalkers NL.pdf
Adobe Acrobat document 122.9 KB


Yaga-muts

Handige muts die je op 2 manieren kunt dragen. Een simpel patroon dat heen en weer op 2 naalden nr 6-6½ wordt gebreid, en makkelijk kan worden aangepast op jouw maat.

 

 

Download
Gratis download
Yaga muts.pdf
Adobe Acrobat document 239.0 KB

handgesponnen wol

4 verschillende strengen grof gesponnen wol vlnr

  • 100gr Bergschaap grijs 105m
  • 100gr Texeler ongeverfd 92 m
  • 100gr Alpaca donkerbruin 84m
  • 100gr Falkland ongeverfd 115m

voor naald 6-7
handwas

 

prijs per streng € 10

1 streng brievenbuspost
meerdere strengen pakketpost

 

 

handgesponnen BFL

375 gram heerlijk zachte, grofgesponnen Bluefaced Leicester wol, ongeverfd

 

looplengte +/- 400 meter in totaal
naald 6-7
totaal 4 strengen

 

totaalprijs € 45
pakketpost